Aanbevolen door artsen, fysiotherapeuten en medici in heel Europa.

 
 
Meer dan 70% van de mensen heeft eens per jaar wel eens rugklachten. Vaak is dit te wijten aan een verkeerde lichaamshouding, gebrek aan beweging, overgewicht enz.
 
Met behulp van bv. Fysiotherapie en Mensendieck therapie proberen we onze spieren soepel te houden en op onze houding te letten. Maar er zijn altijd momenten op de dag, dat u er niet bewust mee bezig bent om op uw houding te letten.
 
Wanneer u bent afgeleid of juist heel erg geconcentreerd aan het werk bent, of bv. ís nachts tijdens uw slaap. Dan faalt de bewuste controle over uw lichaam. Met behulp van hulpmiddelen als Cuddle Budy kussens kunt u ervoor zorgen dat u niet onbewust in een verkeerde houding komt te liggen die hoofdpijn, neklachten en rugklachten of andere lichamelijke ongemakken kan veroorzaken.
 
 
 
 

Cuddle Buddy hoofdkussen

 
Een goed hoofdkussen is daarom heel erg belangrijk. Er zijn natuurlijk heel veel hoofdkussens op de markt, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Omdat er zoveel individuele factoren zijn is het maken van een keuze erg lastig.

Cuddle Buddy maakt het kiezen voor u makkelijk. De Cuddle Buddy Bed Pillow is het perfecte kussen voor iedereen. Of u nu veel op uw zij slaapt of op uw rug, of u nu veel of weinig transpireert, of u nu groot of klein bent. De Bed Pillow is geschikt voor iedereen. Door de kleine micro korrels vormt het kussen zich helemaal naar het hoofd en geeft het steun aan de nek door een geÔntegreerde neksteun. Zelfs wanneer u zich omdraait past het kussen zich meteen weeraan, dit in tegenstelling tot andere kussens. Bovendien is het kussen heerlijk zacht terwijl het toch de goede steun geeft die u nodig bent.
 

Het hoofdkussen van Cuddle Buddy heeft de naam Beauty Sleeper gekregen, omdat deze door zijn zachtheid voorkomt dat de huid van uw gezicht gaat plooien wat weer rimpelvorming zal verminderen.
 

Cuddle Buddy in de Zorgsector Ė Drukverlagende anti decubitus kussens


De Cuddle Buddy kussens worden ook in verzorging- en verpleegtehuizen gebruikt.
Doordat het Cuddle Buddy kussen zo heerlijk zacht is, is deze uitermate geschikt als anti decubitus kussen. 
 
Decubitus treedt vooral op in situaties waarin mensen langdurige bedrust moeten houden of om andere redenen zeer lang in een houding blijven liggen of zitten. De decubitus treedt op waar de huid over een relatief naar buiten stekend deel van het bottenstelsel ligt. Denk hierbij aan de risicovolle delen van het lichaam die niet door een laagje vet worden beschermd, zoals bv. de ellebogen, knieŽn of de enkels en de hakken. Bij langdurig 'mangelen' van de huid tussen het bot en het bed (stoel en/of voetenbankje) ontstaat plaatselijk zuurstof- tekort in de huid en het onderhuidse bindweefsel. Als deze toestand langer bestaat gaat het weefsel dood: dit noemt men necrose. Het dode huidweefsel en onderliggende bind- weefsel verdwijnt en een (vaak diepe) wond is het gevolg. Een dergelijke wond wordt een ulcus (zweer) genoemd.

Wanneer iemand klachten heeft zijn de Cuddle Buddy kussentjes meteen inzetbaar, door de zachte elastische en gladde stof en de microkorrels, vormt het kussen zich gelijk aan de contouren van het lichaam en verlaagd de druk op de pijnlijke plekken wat de pijn weer doet voorkomen of verzachten.
Personen met doorligverschijnselen hebben veel baat bij een Cuddle Buddy kussen, omdat deze de druk op de kwetsbare plekken sterk verminderd.
 
De meest geschikte Cuddle Buddy kussen hiervoor zijn de Comfort Pillow en de Mega Comfort Pillow 
 
 

Cuddle Buddy voor Moeder en kind


Tijdens de zwangerschap kan een Cuddle Buddy ervoor zorgen dat de aanstaande moeder een goede nachtrust krijgt door een goede slaappositie. Rugklachten is een veel voorkomend probleem bij zwangere vrouwen, deze klachten kunnen verminderd worden door gebruik te maken van een Cuddle Buddy Body Pillow.

Na de bevalling kan bv de Body Pillow van Cuddle Buddy gebruikt worden als voedingskussen. U vouwt dit kussen tegen u aan op schoot en de baby heeft een heerlijk zacht plekje, waar hij of zij heerlijk kan genieten van de borst- of flesvoeding. 

Oorspronkelijk is de bodypillow bedacht voor zwangere vrouwen, maar tegenwoordig heeft de Body pillow van Cuddle Buddy een veel grotere doelgroep. Door het gebruik van een Body Pillow, worden veel problemen als rugpijn, nekpijn en hoofdpijn verholpen.. Ook het probleem van je arm niet kwijt kunnen of geÔriteerde knieŽn bent u kwijt. Natuurlijk is het niet mogelijk om de helde nacht de Body Pillow op de juiste plaats te houden, maar elk uur dat u goed ligt is er weer een uur minder weefselbelasting en een uur extra tijd voor weefselherstel. Niet voor niets is de Body Pillow in AziŽ, waar hij zijn oorsprong vindt, enorm populair onder alle lagen van de bevolking..