Mega Comfort Pillow - Relax Kussen

De Mega Comfort Pillow is de grote broer van de Comfort Pillow.. Alleen is de Mega Comfort Pillow een slag groter en dikker. De Mega Comfort Pillow kunt u voor dezelfde doeleinden als de Comfort Pillow gebruiken. Of voor wanneer u net iets meer steun en / of tegendruk wenst te hebben.
 
 
 

Eigenschappen Mega Comfort Pillow:

Stof: 83% Nylon en 17% spandex,
de stof is op kleurechtheid getest
Afmetingen: 50 - 25 cm.
gewicht: ca. 1200 gram
Het relax kussen, Mega Comfort Pillow is leverbaar in diverse kleuren.
 
 
 
 
Het relax kussen Mega Comfort pillow is een prima hulpmiddel bij rugklachten en schouderklachten. Door de drukverlagende eigenschappen is dit kussen ook ideaal om pijn te reduceren bij decubitus. Het kussen kan o.a. onder de voeten of hakken gebruikt worden tegen doorligplekken, maar past ook perfect tussen de knieŽn, onder de elleboog of armen. Op de afbeelding hiernaast ziet u de meest kwetsbare punten van het lichaam.
 
De Mega Comfort Pillow is dus niet alleen een relaxkussen voor de fun, maar ook uitstekend geschikt als medisch kussen en hulpmiddel.
 

 
 
 
 
 

Pijnlijke gewrichten en de Mega Comfort Pillow als kniekussen

 
Een klant die last had van pijnlijke gewrichten, met name de heup en knieŽn, stuurde ons een mail, dat zij zeer te spreken was over de Mega Comfort Pillow. Op advies van een verpleegkundige moest zij met een kussen tussen haar knieŽn gaan slapen om 's nachts de pijn te verzachten. Hiervoor schafte zij het relax kussen, Mega Body Pillow,  aan die ze ging gebruiken als kniekussen. De pijn aan haar knieŽn werd aanzienlijk minder en ook haar heupproblemen werden minder omdat het bekken in een veel betere stand kwam te staan, nu de knieŽn niet meer op elkaar lagen.
 

Slaaphoudingen en rug en bekkenproblemen

Hieronder worden de slaaphoudingen besproken en hoe je in welke slaaphouding kunt voorkomen dat de pijnlijke klachten aan rug en/of bekken toenemen. In veel gevallen kun je de pijn verzachten en soms zelfs geheel laten verdwijnen. Onderstaand advies wordt gegeven door Fysiotherapeuten, Chiropractors, Huisartsen enz. Voor alle hieronder besproken situaties is een Mega Comfort Pillow door zijn drukverlagende eigenschappen een ideaal product.
 
 

Lighoudingen.

 
  • Zijligging: een fijne houding bij rugklachten. Waar je op moet letten: je hoofdkussen moet de holte tussen je nek en het matras goed opvullen en je hoofd dusdanig ondersteunen dat je hoofd in een rechte lijn met je ruggengraat ligt. Leg een kussen tussen je knieŽn, zodat het bovenliggende been niet hangt. Dat zet namelijk druk op je bekken. Een zwangerschapskussen wat gebruikt wordt bij zwangere vrouwen is een goede optie. Het is lang genoeg om naast je knieŽn ook tussen je enkels te leggen voor een nůg comfortabeler houding. Lig je toch niet helemaal lekker? Je kan iets uit het lood gaan liggen door iets door te rollen naar voren toe. Dat verlicht de druk op je rug nog iets. Dan is het wel comfortabel om naast de kussens tussen knieŽn en enkels ook een kussen tegen je bovenlijf te hebben.

 

  • Rugligging: Ook weer op je hoofdkussen letten dat je hoofd niet "naar vorenĒ ligt. Het kussen moet alleen de ruimte tussen je nek en hoofd opvullen. De rest doet je matras. Om de druk op je rug te verlagen leg je een kussen onder beide knieholtes. Je ligt daardoor met je benen iets gebogen, wat de druk wegneemt.
  •  
  • Buikligging: Ook hier weer op je hoofdkussen letten dat je hoofd niet "naar achterenĒ ligt. Het kussen moet alleen de ruimte tussen je nek en hoofd opvullen. De rest doet je matras. Zonder kussen slapen kan natuurlijk ook. Om de druk op je rug en bekken weg te nemen kan je een kussen onder je buik leggen. Een andere manier die je kan proberen is 1 been iets optrekken waardoor je iets zijwaarts ligt.