Zwangerschapskussen niet alleen voor zwangere vrouwen.

 

 

 

Het zwangerschapskussen Body Pillow is eigenlijk geen echt zwangerschapskussen.

 

Een goeling of rolkussen is een rond lang bedkussen dat in Nederlands-IndiŽ gebruikt werd om het slaapcomfort te verhogen. De goeling werd tussen de benen, armen of borst geklemd, wat in het warme klimaat verkoeling gaf en schurend huid-op-huidcontact voorkwam. Dergelijke goelings hadden doorgaans een vulling van geklaarde kapok. Moderne goelings worden vaak om orthopedische redenen gebruikt en hebben een vulling van kunststof of gesanforiseerde katoen. In het Engels wordt de goeling gekscherend een Dutch wife genoemd. De Japanse versie van het rolkussen heet dakimakuraen is vaak van een erotische voorstelling voorzien.

(bron: Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Kussen)

 

Tegenwoordig is in AziŽ zoín zijslaperskussen een veel gebruikt product.

 


Zwangerschapskussen

In Nederland wordt zoín zijslaperskussen veel een zwangerschapskussen genoemd. Dit komt omdat een lichaamskussen veel wordt geadviseerd door artsen, verloskundigen enz. om te voorkomen dat zwangere vrouwen rugklachten en/of slaapproblemen krijgen, omdat ze door een steeds groter wordende buik niet meer comfortabel in bed kunnen liggen. Door een zwangerschapskussen tussen de benen te klemmen en hun buik tegen het zwangerschapskussen te leggen, krijgt het lichaam de welverdiende rust die het nodig heeft.

 

Uit ervaringen (ook uit een eigen onderzoekje) blijkt dat veel dames hun zwangerschapskussen blijven gebruiken tot na een zwangerschap. ís Nachts in bed tijdens het slapen, maar ook tijdens het voeden van de baby. Door het kussen op schoot te nemen en de baby er op te leggen. Zo kan de baby ontspannen drinken.

 

In Nederland is zoín soort kussen dus het meest bekend onder de naam zwangerschapskussen,

Maar een lichaamskussen zou een betere naam zijn, omdat het kussen nu eenmaal voor meer mensen geschikt is dan alleen voor zwangere vrouwen.

 

Mensen met lichamelijke klachten zoals, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een lichaamskussen. Door het lichaamskussen / body pillow slaapt u in betere houding en kan bovenstaande klachten voorkomen. Het kan zelfs snurkklachten voorkomen, omdat de slaper nu in een stabiele zijslaap komt te liggen waardoor de kans op snurken een stuk kleiner is.

 

Ook kan het kussen gebruikt worden wanneer u veel problemen heeft met druk op uw arm en/of schouders. Vaak resulteert dit in dove en pijnlijke armen en schouder. Dit komt omdat veel mensen hun arm niet kwijt kunnen in hun slaap. Door een lichaamskussen schuift u uw arm heel eenvoudig onder het kussen door en door de drukverlagende eigenschappen van het lichaamskussen zal de druk afnemen en de pijn minder worden en in sommige gevallen zelfs voorkomen.

 

Daarom wordt de Body Pillow ook veel aangeraden door fysiotherapeuten, artsen, chiropractors, enz. Het gebruik van een lichaamskussen voorkomt veel lichamelijke ongemakken.

 

De Bodypillow van Cuddle Buddy is zoín lichaamskussen die voor al deze doeleinden gebruikt kan worden. Als lichaamskussen, zijslaperskussen, als zwangerschapskussen en zelfs als voedingskussen.

 

De tijk (stof) is gemaakt van een Nylon en spandex en is super elastisch. In combinatie met de piepkleine microkorrel vulling, vormt dit kussen zich naar heel het lichaam. Bovendien voelt het kussen zo zacht aan, dat wanneer je dit kussen eenmaal aanraakt niet meer los wilt laten. Het is dus ook nog eens een knuffelkussen. (cuddle pillow)


De bodypillow van Cuddle Buddy is van een hoge kwaliteit en biedt door zijn elastisiteit en aanpassingsvermogen meer comfort dan andere lichaamskussens of zwangerschapkussens.

 

De stof van de Body Pillow is op kleurechtheid getest en de hoes is afritsbaar. Tevens zijn er losse hoezen te koop, zodat u deze wanneer nodig is kunt wassen in de wasmachine.


Bestel hier uw zwangerschapskussen

 

Afmetingen:

Lengte: 100cm.

Dikte: 25 cm.